Karel Messemaker overleden

 

Helaas moeten wij mededelen dan op zaterdag 5 juli Karel Messemaker is overleden. Karel vormde met o.a met Ronald en Michel de band November. Nadat Kees Bik in 2004 de Plackband had verlaten volgde Karel hem op. In 2008 verliet hij de groep, toen ook al om gezondheidsredenen. (zie hier voor meer).

Mede door hem is het idee geboren om met een (jeugd)orkest te gaan optreden. Hieruit is dan ook het 1000Wishes project ontstaan. Een extra reden om het nooit te vergeten.

Behalve als zanger zullen wij Karel zeker als persoon c.q. vriend missen. Ook toen het wat minder met hem ging bleef hij optimistisch en vol humor.

 

12-05-2008 Plackband sluit na 30 jaar het “Plackboek” en gaat door als PBII

De Nederlandse symfonische rockband Plackband houdt op te bestaan.
De tot vier man afgeslankte band, met toetsenist Michel van Wassem als leadzanger is een nieuwe muzikale koers ingeslagen. Bassist Albert de Keijzer kan wegens drukke werkzaamheden hier niet voldoende tijd voor vrijmaken en heeft besloten de band te verlaten.

De overige leden, Tom van der Meulen (drums), Michel van Wassem (keyboards, vocals) en Ronald Brautigam (gitaar, vocals) hebben besloten het ‘Plackboek’ na 30 jaar te sluiten en een nieuwe start te maken. Een nieuwe bassist werd gezocht en gevonden in de persoon van Harry den Hartog, een bas virtuoos, afkomstig van de rock coverband De Rockenjagers. Harry was al een tijdje op zoek naar een goede progressive rockband om zijn eigen stijl beter te kunnen uiten. Zijn veelzijdigheid en fabelachtige techniek komen in PBII volledig tot hun recht! De ex-leden van Plackband wilden graag hun recentelijk nieuw ingezette koers verder ontwikkelen. Dit heeft geresulteerd in de start van een nieuwe formatie onder een nieuwe naam: PBII.

De nieuwe stijl van PBII is een mix geworden van moderne progressive rock, jazzrock en neo symfonische rock. Zeer afwisselend, indrukwekkend en verrassend zijn opmerkingen van mensen die de eerste keer de muziek van PBII horen. Ook de vergelijking met de Engelse progband Frost wordt wel eens genoemd. Niet zo gek als je weet dat deze band hen op positieve wijze heeft gestimuleerd en beďnvloed na een gezamenlijk optreden voor de Classic Rock Society in 2007. Een mogelijke verdere samenwerking tussen de twee bands wordt dan ook niet uitgesloten. Overigens zullen sommige oude klassiekers van Plackband onderdeel blijven uitmaken van het repertoire.

Het eerste optreden van PBII is op zaterdag 23 augustus op het Symforce II festival in 013 in Tilburg. Zij zullen het festival op passende wijze afsluiten in de kleine zaal na het optreden van Opeth.
Er wordt een nieuwe website ontwikkeld : www.pb2.nl
Deze site is nog niet klaar maar via myspace: www.myspace.com/pb2nl kunt u de eerste info over PBII krijgen.

Terug
11-02-2008 Verslag van een fan: Rene van Elst van 30e verjaardagsfeest in Paap PLACKBAND DE PAAP – DU HAAG 31-01-2008
Vol verwachting op een stormachtige avond stap ik op trammetje 16, om in het , Haagsche centrum voor de 4e keer de symfonische rockband Plackband te zien. Met de drie nieuwe nummers van de demo vers in mijn brein, zeer benieuwd hoe het, vanavond live mijn oortjes kietelt. Ik was lekker vroeg binnen, en zoals gewoonlijk de boys van de band lekker tussen, de mensen. Warme ontvangst van Tom, die trots zijn schitterende elektrische Roland drumstel laat zien. Nadat de Paap lekker volgelopen, en na Hugo zijn leuke, pure performance. Plackband nieuwe oogst!!!! Getooid met horrorachtige maskers, en het nieuwe, stevige melodieuze nummer Lonelyness, wel een hele spectaculaire opening. Gevolgd door het heerlijk gevoelige The Hunchback van het prachtige album, After the battle. Het nieuwe You know werd daarna ingezet. Een mix van het bekende melodieuze, met een behoorlijk stevig refrein en vele tempo wisselingen. Een beruh goed, nummer. Het nummer teasing the boss klonk mij nieuw in de oren. Instrumentaal met meerdere invloeden. Uit de geschiedenis boeken bleek dat dit nummer in de 1e periode is geschreven. Deze jongens waren toen al erg goed!!! Het 3e nieuwe nummer Oceans gaf mij een heel lekker gevoel. In het begin lekker diep, en daarna lekker op je rug mee zingend in de branding. Een heerlijk warm nummer. Vervolgens een verrassing met het nieuwe nummer Livin’ by the dice. Met dit nummer laat Plackband horen dat zij echt wat nieuws wilden maken. In dit nummer zit van alles. Ik heb er zwaar van genotuh!! Wat een avond!!! Ronald kondigt ondertussen het laatste nummer aan. Neeejjjjj!!!!! Don’t worry dit nummer duurt bijna 20 minuten zei Ronald. OK!!!! The good earth van The lost tapes werd ingezet. Mischien was het leuk geweest voor het reuniedepaap gevoel als de ook aanwezige, Kees Bik dit nummer had meegezongen. Kees had geloof ik geen trek. Voor mij maakte het niks uit. Ik vond het een steengoeiuh uitvoering , en het swingde als twee tieten. Dat de boys als toegift Oceans nog een keer speelden vond ik OK! Ik zong hem nog een keer uit volle borst mee, en er waren nog meer fans, Die ook wel een duik in het warme diepe wilden. Het 4e deel Plackband was uit. Na het open lucht zuiderpark, de Bazar, en de Boerderij was dit een heel speciaal en spannend hoofdstuk. I never forget this!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na mijn vriend Tom, Albert en Michel (Ronald zag ik effuh niet) te hebben bedankt, Verdween ik spoorloos. Ik wilde mijn laatste lijntje 16 halen. In het tramhokkie, Zittende, starende naar het binnehof met een lekker after gevoel. In ons Haagsche onze Haagsche Plackband gezien met een grandioos optreden. ……………………… en ik stond ook zo dichtbij deze keer.
Helemaal te gek!!!!!!!!!!!! Plackband bedankt.

Terug
17-01-2008 Recensie in Progwereld over PBII van Sander Kok

Plof...

En daar lag ineens een envelop op de mat met hierin een cd van Plackband. Nou eigenlijk was het meer een plofje aangezien er behalve de cd enkel een aan één zijde bedrukt velletje bij zat met hierop een foto van dit kwartet heren, dat blijkbaar als hoes moet doorgaan. De titels van de nummers stonden op de cd gedrukt en dat was het dan. Voor mij was het sowieso een verrassing want ik wist niet dat de naar een kwartet afgeslankte symfo formatie met nieuw materiaal op de proppen zou komen. Ik wist dat de groep het druk had met allerlei voorprogramma's die eind 2007 (The Musical Box) en begin 2008 (Kayak en Arena) zouden plaatsvinden, maar een cd had ik niet verwacht. Het nu uitgebrachte "PB II" is echter een ep geworden die tegen de 27 minuten klokt. Dat kleine half uur is opgedeeld in drie demo nummers die alle rond de negen minuten duren. Deze ep is helaas niet in de winkel te koop. Als je hem wilt hebben zal je of een optreden van de heren moeten bij wonen of een eerder verschenen dvd of cd van de band moeten bestellen op hun website.

De ep trapt af met You Know. Een vrij stevig stukje prog met een redelijk modern karakter. De stevige gitaarpartijen van Ronald Brautigam gaan zelfs de vergelijking aan met een band als Riverside. Ook hoor je in het toetsenspel wel wat verwijzingen naar de neo-progmetal van Threshold (en dan vooral de Damian Wilson periode) zonder overigens echt de metal hoek in te duiken. Het tweede (Oceans) en derde nummer (Loneliners) zijn liederen die een meer vertrouwde Plackband sound laat horen. Dus dat wil zeggen een veel meer op Genesis geschoeide neo-progsound. Dat wil dan weer zeggen meer ruimte voor groteske, op Tony Banks geďnspireerde, toetsenpartijen en veel ruimte voor instrumentaal geweld in de vorm van een fiks aantal gitaarsolo's van Brautigam. Op alle drie de liederen is de stem van toetsenist Michel Van Wassem te horen. Nadat de band in 2006 met succes een optreden gaf zonder vaste zanger Karel Messemaker en zijn vaste vervanger Koos Sekreve - en daardoor Van Wassem noodgedwongen achter de microfoon werd gezet - besloot men om deze opstelling te laten staan en om in goed overleg de oud zangers de wacht aan te zeggen. Michel Van Wassem heeft een redelijk apart stemgeluid. Niet echt opvallend en ook zeker niet irritatie opwekkend. Het is moeilijk om een vergelijking te trekken, maar als ik dat zou moeten doen kwam ik uit bij Billy Corgan van The Smashing Pumpkins. Misschien iets minder krachtig maar die kant moet je wel opdenken.

Een klein half uur met nieuwe muziek van Plackband dus. Je kan horen dat ze proberen met de tijd mee te gaan zonder hun oorspronkelijke geluid te veel los te laten. Voor de neo-prog aanhangers onder ons een aardig hebbedingetje die laat horen dat er nog steeds toekomst is voor een groep als Plackband.

Sander Kok van Er wordt een nieuwe website ontwikkeld : www.pb2.nl Deze site is nog niet klaar maar via myspace: http://www.myspace.com/pb2nl kunt u de eerste info over PBII vinden


Terug

06-01-2008 Nieuwsbrief 

Beste wensen
Allereerst voor iedereen de beste wensen voor 2008. Dat het een muzikaal mooi jaar mag worden en nog belangrijker een gezond en tevreden jaar.

Laatste concerten
Plackband heeft weer een paar concerten achter de rug o.a. in de Spirit of 66 in Verviers (België) samen met The Watch uit Italië en als support act bij The Musical Box in het RAI theater in Amsterdam. Daarbij werden een aantal nieuwe nummers gespeeld. De reacties waren over het algemeen zeer positief o.a. in het symfonische blad IO Pages en een enkele negatieve, Progwereld b.v. beschreef het als knutsel symfo. Eigenlijk best wel een mooie omschrijving van de progressieve manier van nummers componeren, iets waar Plackband sinds de oprichting patent op heeft!

Komende concerten
Plackband heeft een nieuwe openingsact, die zeer verrassend zal overkomen en waar zeker over nagepraat zal worden. Dit mag je eigenlijk niet missen! Je kan dit zelf gaan zien tijdens de volgende optredens: 

Zaterdag12 januari in de Boerderij te Zoetermeer. Dat is al aanstaande zaterdag. Plackband is dan support act bij Kayak. Het repertoire dat gespeeld gaat worden bestaat uit de nieuwe nummers Loneliness, Oceans en You know. Verder twee oude nummers: The Good Earth en The Hunchback. 

Donderdag 31 januari in de Paap in Den Haag geeft Plackband een concert in de voor hen nostalgische omgeving. Dit inmiddels fameuze muziek café is gevestigd in de Papestraat. Net als vroeger zal het voorprogramma worden verzorgd door Hugo Remmelt. Het concert zal omstreeks 22:30 uur beginnen. Dezelfde set als in de Boerderij wordt gespeeld met daarbij een nieuw nummer Living by the dice en een oudje Blue Flashes. 

Zaterdag 2 februari  in Rotherham Engeland. PB gaat alweer voor de zesde keer naar Engeland op uitnodiging van de Classic Rock Society. Het voorprogramma zal worden verzorgd door Combination Head een Engelse progband. In een interview met  Get ready to rock noemt Martin Hudson, voorzitter van de CRS, Plackband als aanrader om te gaan bekijken. 

Vrijdag  4 april in CC de Mortel Ittervoort in Limburg. Hier is PB uitgenodigd als voorprogramma van de band Arena,. Het enige optreden van Arena in de Benelux.http://www.fanfareconcordia.nl/arena.html

 Verkoop
De DVD/CD Visions is in prijs verlaagd en kost voortaan 15 euro.
De CD After the Battle kost 10 euro.
De Demo CD PBII kost 5 euro , in combinatie met een ander product gratis.
De CD The Lost Tapes is uitverkocht.
Bestellen is mogelijk via de site of door een bedrag over te maken op postbanknummer 9152620 t.n.v. VOF Plackband te Leidschendam
Terug

01-10-2007 Nieuwsbrief  Plackband wordt definitief PBII

Viermansformatie
Plackband is inmiddels geslonken tot een viermans formatie (And then there were four…) Nadat Plackband een concert eind 2006 in de Spirit of 66 in Verviers noodgedwongen met 4 man moest geven, is in goed overleg met de afwezige Karel Messemaker en stand in Koos Sekreve besloten om met deze 4 mans setting door te gaan. Dat betekent dat Michel van Wassem (keyboards) voortaan alle lead vocals voor zijn rekening neemt. In deze kleinere samenstelling is er een nieuwe, positieve chemie ontstaan met een veel betere balans tussen instrumentale stukken en zangpartijen.

Nieuwe nummers
 Van af begin 2007 is er daarna hard gewerkt aan nieuwe songs, wat heeft geresulteerd in drie nieuwe nummers, speciaal geschreven voor de stem van Michel. You Know is een modern progressief muziekstuk, bestaande uit meerdere parts. Oceans is een donker stuk met een zware ondertoon, lekkere vette symfo! Loneliness is een compositie bestaande uit een lang instrumentaal uptempo intro met een dragend, emotioneel vervolg.

Demo CD getiteld PBII
De drie songs zijn op een demo CD gezet met als titel PBII. Deze unieke demo CD zal bij het concert op 20 oktober (voorprogramma van The Musical Box) te verkrijgen zijn. Een losse demo CD kost op die avond € 5,00, maar bij aanschaf van de DVD Visions (€ 20,00) en/of het album After the Battle ( € 12,50) wordt hij er gratis bijgedaan!

Voorgramma The Musical Box
Op 20 oktober a.s. in het RAI theater in Amsterdam verzorgt Plackband dus het voorprogramma van The Musical Box. Het is één van de laatste concerten van deze legendarische Genesis coverband. Op deze avond wordt voor het eerst in Nederland de originele Foxtrot voorstelling uit 1973 opgevoerd. Plackband is zeer vereerd dat zij deze bijzondere Canadese band op deze avond mag supporten. Het is dan ook de ideale gelegenheid om de nieuwe songs voor een groter publiek ten gehore te brengen. Dus wil je twee bijzondere concerten op één avond zien, kom dan op zaterdag 20 oktober naar het RAI theater in Amsterdam. Kijk voor meer info en tickets

Dubbel concert met The Watch in Spirit of 66 te Verviers (België)
Op 4 november speelt Plackband samen met de Italiaanse symfo band The Watch in de Spirit of 66 in Verviers (België). Het wordt voor Plackband de 7de keer dat ze hun kunsten voor het sympathieke, doch kritische Belgische publiek mogen tonen. Uiteraard zullen ook op deze avond de nieuwe songs worden gebracht, maar ook een paar klassieke PB nummers worden uit de oude doos gehaald. Kijk voor meer info en tickets  Zie ook het artikel op het Belgische Progressive Rock e-zine Prog-nose

Merchandising
Binnenkort zal Plackband met een heel mooi merchandising pakket komen, te bestellen via deze website. Het gaat dan om T-shirts, polo’s, sweaters, caps….etc. Binnenkort meer nieuws over de ontwerpen, prijzen en de mogelijkheid tot bestellen.
Terug

21-01-2007 Nieuwsbrief  Plackband gaat verder als 4 mans formatie

Sinds de reünie in 1999 heeft Plackband twee CD albums uitgebracht, After the Battle en The Lost Tapes, een single Remember For Ever en een complete DVD/CD box Visions. Hierop een overzicht van veel oude nummers en een paar nieuwe. Hierbij werden de lead vocalen verzorgd door onze K3:  Kees Bik,  Karel Messemaker en Koos Sekreve. Hiermee is het doel van de reünie meer dan bereikt. Plackband sluit dan ook een mooi symfonisch tijdperk af met een tevreden gevoel. Wij vinden dat nu de tijd is gekomen voor een vernieuwing!

Vanaf 2007 zal Plackband als vier mans formatie bestaan uit de oerleden Tom van der Meulen (drums), Albert de Keijzer (bas), Michel van Wassem (toetsen en zang) en Ronald Brautigam (gitaar en zang). De leadvocalen worden in het vervolg gedaan door Michel en Ronald. Zij zijn bezig een nieuw repertoire te schrijven. De nieuwe sound zal heftiger zijn en is nog het beste te vergelijken met het album Milliontown van Frost. Dit is niet zo gek, want Plackband heeft de leden van Frost goed leren kennen in Engeland tijdens een festival georganiseerd door de Classic Rock Society. Wij waren zeer onder de indruk van deze band en zijn al discussierend over muziek doorgezakt aan de bar. Op dat moment is de basis voor een nieuwe andere Plackband ontstaan.

Inmiddels staan de eerste nummers in de steigers. Overigens zullen er (uiteraard) altijd Plackband klassiekers op het repertoire blijven staan! Het plan is om na de zomer weer op de planken te staan. Niet alleen aan de muziek wordt gewerkt. Rene Haak is bezig een nieuwe show te ontwerpen, waarin licht-, projectie- en zelfs theaterelementen zijn verwerkt. Speciaal hiervoor is oud lichtman Rene Boelhouwer weer aan het team toegevoegd. Hij was lichtman van de band tussen 1978 en 1981.
Verder wordt er ook op geluid technisch gebied hard gewerkt door Dammes en John. Er wordt een nieuwe mengtafel aangeschaft waarmee we het geluid tijdens repeteren kunnen beheersen en die het ook mogelijk maakt meer sporen opnames te maken. Hiermee kunnen nieuwe nummers beter beoordeeld worden.

We zullen op onze site hier regelmatig aandacht aan besteden, binnenkort ook fotomateriaal
Terug
04-09-2006 Nieuwsbrief 
Op dit moment zijn we hard aan het repeteren. Er is een nieuw nummer gecomponeerd “Homeland” en we hebben een oude nieuwe “Vision of another life”” ingestudeerd. Het laatste nummer is de achtergrond muziek bij de slideshow met de historie op de DVD.
De DVD wordt redelijk goed verkocht, inmiddels zijn er al een paar honderd verkocht. We krijgen over het algemeen veel enthousiast reacties, zowel van de pers als van kopers. Verder gaan we in het laatste deel van het jaar een aantal concerten geven, de eerste zijn: 16 september in Loose End te Reeuwijk.Website  route beschrijving  
Koos Sekreve zal de zanger zijn bij dit concert, Karel Messemaker zal in de maand september niet in Nederland zijn. Eveneens zal die avond optreden E(yes) C(an’t) S(ee)
 Het is hun laatste avond in de huidige bezetting
28 september in P60 te Amstelveenwebsite  routebeschrijving
Ook bij dit concert zal Koos de lead vocals voor zijn rekening nemen Naast Plackband zullen ook Quidam en Ghiribizzi  optreden. Quidam is een Poolse en Ghiribizzy een Belgische band. Het is dus een zeer aantrekkelijke mogelijkheid om 3 interessante bands te zien optreden Terug
15-06-2006 Nieuwsbrief 
 
Het is helaas al weer enige tijd geleden dat wij een nieuwsbrief hebben uitgebracht
Sorry maar we waren erg druk bezig.

DVD/CD VISIONS
De band heeft anderhalf jaar van editing en gewerkt aan de DVD/CD Visions.
In nauwe samenwerking met de Hollandspoor Studios (Chris Muller) en De Nutville Noiselab Studio (Michiel Eilbracht) hebben we het toch voor elkaar gekregen.
En zoals je zelf zult zien en horen op de website is het eindresultaat er dan ook naar!
De “visie” achter de opzet van de DVD is de geschiedenis t/m het heden: visions of yesterday, visions of the reunion, visions of the concert en visions of today.
Kortom, het bijna 30-jarige bestaan van de band met 3 verschillende zangers komt aan het licht, waarin het prachtige concert, gefilmd in De Boerderij in Zoetermeer, uiteraard centraal staat.
De eerste reacties zijn zeer lovend: “prachtige sfeer, dynamische beelden van uit alle hoeken gefilmd met een verpletterende sound!” Als bonus naast de DVD zit er een audio CD van het live concert, alsmede een 16 pagina full colour boekje bijgevoegd.
De DVD?CD kan via de website besteld worden of rechtstreeks door 25 Euro over te maken op gironr: 9152620 t.n.v. Vof Plackband te Leidschendam.
Dit is inclusief verzendkosten, vergeet dan niet je adres te vermelden.

Oefenruimte
Inmiddels hebben we een oefenruimte kunnen huren waarover we permanent kunnen beschikken, dus lekker de spullen kunnen laten staan.
Dat geeft ons ook wat meer tijd om aan nieuwe nummers te gaan werken. Zangers
We zijn van plan om met zowel Karel Messemaker als Koos Sekreve te gaan optreden.
We moeten nog wel bedenken hoe we dit gaan doen, binnenkort gaan we om de tafel om dit door te spreken, wordt vervolgd

Optredens
Na de zomervakantie gaan we weer optreden. Een aantal datums zijn (onder enig voorbehoud) al bekend:
16 september in Loose End te Reeuwijk
28 september in P60 te Amstelveen
11 november in The Oakwood Centre in Rotherham (Engeland)
2 december in Spirit of 66 in Verviers (België)
8 december in Het Kasteel te Alphen a/d Rijn
Terug

24-03-2006 DVD release 
Authering, Editing, Mixing, Mastering, Testing……te veel kreten om op te noemen, maar uiteindelijk kunnen we nu zeggen dat de DVD en de CD echt klaar zijn voor persing. En wat zijn we trots! Het is werkelijk een prachtig ducument geworden, het eindresultaat is nog mooier en leuker geworden dan we hadden gedacht. Twee dingen vallen ons echt op: het overdonderende zware en sprankelende geluid, met name in de Dolby Digital 5.1 surround stand. En de prachtige grafische lay-out van de menustructuur. Je hoopt dat het iets aparts gaat worden, maar het dat het zo mooi zou worden hadden we niet durven dromen. Een apart hoofdstuk vormen de extra’s, dat werden er steeds meer. Daar hebben we veel aandacht aan besteed. Met name de hilarische mix van Little Minds onder de Making Of is zo ontzettend komisch! Het was als grapje bedoeld van de producers Chris en Michiel in de studio. Uiteindelijk vonden we het prachtig om te gebruiken en dus kan iedereen er van mee genieten, maar wees gewaarschuwd, je houdt het niet droog! Ook de inlay en 16 pagina full colour boekje mogen er zijn, iets waar de meeste DVD producties weinig aandacht meer aan schenken tegenwoordig. Tja….dan breekt nu de fase aan van marketing, distributie, advertising, reviews….etc. We hebben hem tenslotte niet alleen voor onze familie en vrienden gemaakt! Nu de commerciële trein gaat van start breekt ook voor Plackband een nieuwe fase aan met promotie optredens en nieuw materiaal schrijven. Op 11 april is de release datum en zal de DVD via de verschillende verkoopkanalen leverbaar zijn. Op onze website staat al rechtsboven een grote gele knop waar de DVD voor EUR. 27,50 inclusief verzendkosten binnen de Benelux besteld kan worden. Hoop dat jullie er net zo veel van zullen genieten als wij dat doen!`  
Terug
04-10-2005 Nieuwsbrief 
Eerst de DVD opnames. Het heeft flink tegen gezeten met het samenstellen van de beelden, Albert heeft er veel tijd aan besteed maar de techniek op PC liet hem in de steek. Inmiddels gaat Michel het afmaken op een Apple computer, we gaan er van uit dat de DVD in november klaar zal zijn. De geluidsopnames (surround 5.1) zijn bijzonder goed geworden, Chris Muller van de HollandSpoor Studio en Michiel Eilbracht van de Nutsville Noise Lab Studio hebben een puike job afgeleverd, de bedoeling is dan ook dat de DVD in combinatie met een CD wordt uitgebracht.
Het eerstvolgende optreden is op 14 oktober in België in Les Auberges de Jeunesse in Tournai Een kleine maar zeer sfeervolle zaal. In het voorprogramma een solo optreden van Hans van Lint, de fantastische zanger van de succesvolle progrock collega’s For Absent Friends.
Vervolgens op 12 november het Prog Passion festival in de Boerderij te Zoetermeer georganiseerd door Solution Productions. Op dit festival spelen niet minder dan 7 bands. Naast Plackband zijn dit Nice Beaver, For Absent Friends, Ulysses, Lady Lake, TeNK en S.O.T.E. Verder gastoptredens van Guus Willemse (Solution) jean Pascal Boffo (Ange) en Eric Starczan. De zaal gaat open om 16:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de bands (7,50 Euro) in de voorverkoop (10 Euro) en aan de zaal (12,50 Euro)
Terug
10-09-2005 Verslag optreden in the Boardwalk 
Op 3 september ging Plackband weer naar Engeland. Jonh en Dammes met de bus vol apparatuur met de boot en de rest met het vliegtuig naar Liverpool. Op John Lenon Airport werden auto's gehuurd en met behulp van de navigatie apparatuur naar Sheffield gereden. Dan opbouwen en het geluid testen. Met prima ondersteuning van een aanwezige technicus verliep dit zeer snel. Het publiek werd verwend met een speciaal voorprogramma verzorgd door Tegwen Roberts. Deze talentvolle zangeres, die zichzelf op gitaar begeleidt zette een zeer sfeervolle set neer. Vervolgens Plackband. Dezelfde set als op het Gongfestival wordt gespeeld. Ook hier werkte de omgeving zeer inspirerend, gedragen door een enthousiast publiek werd het een fantastisch concert. Dus inpakken en feestvieren erna. Dan de volgende dag in Liverpool eerst naar het Beatle museum en vervolgens het vliegtuig naar huis.
Terug
17-08-2005 speelt in oud rockcafe in Engeland 
Op uitnodiging van de Classick Rock Society gaat Plackband weer naar Engeland. Nu niet naar Rotherham, maar naar Sheffield waar wordt opgetreden in The Boardwalk. Dit is een oud rock café waar in het verleden Genesis nog heeft opgetreden. In deze sfeervolle entourage, kijk eens op hun site zal het alweer derde optreden in Engeland plaatsvinden. Als support act zal Tegwen Roberts fungeren
Terug
15-08-2005 Plackband speelde op Gongfestival 
Op 12 juni werd er opgetreden op het Gong festival in Reggio in Italie. Weer een optreden met Koos Sekreve. Na het optreden van 2 Italiaanse bands Type en Itreman en de Franse groep Lord of Mushrooms was de beurt aan Plackband. Terwijl de zon onderging en de avond inviel werd een zeer sfeervolle set gespeeld. Onder aanvoering van Koos is de band wat dynamischer geworden en dat was aan de reacties van het publiek te merken. Als eerste nummer werd Some Party weer eens gespeeld, een wat heavier opening, vervolgens After the Battle, gevolgd door Little Minds. Dan even gas terug in de Hunchback om vervolgens een heftige verkorte versie van Good Earth te spelen. Dan good old Blue Flashes en Seventy Warriors. Als laatste een Franstalig nummer van onze Belgische vriend van de Spirit of 66 Francis . Na dit optreden was er nog een indrukwekkend optreden van onze Friese vrienden Flamborough Head en de zeer technische Franse band Eclat, met een bassist van wereldklasse
Terug
01-05-2005 Karel Messemaker geopereerd en maakt het goed 
Zoals eerder gemeld is Karel geopereerd. Dit vond afgelopen vrijdag plaats. In eerste instantie waren er nog wat problemen met de bloedtoevoer naar zijn benen. Hij moest terug naar de operatie zaal en vervolgens werd gekeken wat de problemen veroorzaakten. Inmiddels zijn deze verholpen en is Karel weer van intensive care af. Het herstel kan beginnen, wij houden U op de hoogte.
Terug
08-03-2005 Koos Sekreve vervangt Karel Messemaker bij komende optredens  (2)
Beste muziekvrienden, Plackband gaat eind mei weer optreden met hun nieuwe leadzanger Koos Sekreve. De huidige leadzanger Karel Messemaker is helaas een tijdje uit de roulatie i.v.m. een herstellende operatie aan zijn aorta (anarisma). Karel zal zeker een half jaar nodig hebben om weer te kunnen zingen. Wij wensen hem beterschap en sterkte toe! Koos woont in Kwintsheul en wordt wel de beste rockzanger van het Westland genoemd. Hij komt uit een theater familie, geeft toneelles, speelt en zingt in musicals en heeft een eigen band genaamd Oversized. Leuk detail is dat Koos op zijn 16de al vol bewondering naar Plackband stond te kijken tijdens een concert eind zeventiger jaren. Hij kon toen nooit bedenken dat hij in 2005 op zijn 44ste onderdeel van deze cultband zou worden en optredens in Nederland, België, Italië en Engeland zou gaan doen. Zelf zegt hij nuchter erover: "Dit staat goed op mijn CV". De lang verwachte DVD Plackband Live 2005 komt eind mei uit en zal tijdens de komende concerten worden verkocht tegen een aantrekkelijke verkoopprijs. De volgende optredens staan inmiddels vast: - 22 mei Nederland 3 in Wateringen (try-out) - 29 mei Spirit of 66 in Verviers (België) - 12 juni GONG Festival in Regio Emelia (Italië) - 3 september Classic Rock Society in Rotherham (Engeland) - 12 november Solutionproductions progfestival, de Boerderij in Zoetermeer Wij hopen jullie allemaal op 22 mei in Wateringen te zien op de eerste try-out met Koos.
Terug
08-03-2005 Koos Sekreve vervangt Karel Messemaker bij komende optredens
Plackband heeft voor de komende optredens in Belgie en Italie een vervanger gevonden voor zanger Karel Messemaker. Koos Sekreve is zanger bij de band Oversized, geeft toneellessen en treedt op in musicals. waar hij hoofdrollen als Cyrano vertolkt. Binnenkort meer gegevens over deze zanger. OP 29 mei is de Plackbanmd in deze samenstelling te zien en te beluisteren in de Spirit of 66 in Verviers (Belgie) en op het Gong festival in Reggio (Italie)
Terug
23-01-2005 Optreden voor CRS verplaatst naar 3 september
Zojuist is bekend geworden dat Karel Messemaker geopereerd moet worden. Het wordt een zware operatie waarbij de hersteltijd maanden kan zijn. Het is niet zeker of Karel hersteld kan zijn op 2 april de dag dat Plackband zou optreden in Rotherham (Engeland) voor de Classic Rock Society. In goed overleg is besloten het optreden naar 3 september te verplaatsen. In de tijd dat Karel niet kan repeteren gaat Plackband nieuwe songs voorbereiden.
Terug
13-12-2004 Op 19 december Dutch Prog Nite 2
Op zondag 19 december zal er in de Spirit of 66 in Verviers een tweede Dutch Prog Nite worden georganiseerd. Waren het vorig jaar de Nederlandse bands Nice Beaver, Flamborough Head en Plackband, dit jaar staan er de bands Mangrove en....... op veler verzoek nogmaals Plackband! Mangrove zal de aftrap doen. Deze relatief jonge progband heeft met de albums Cold World en Massive Hollowness een bijzonder positieve indruk achter gelaten en belooft een mooie toekomst tegemoet te gaan. Zij zullen de 19de voor de eerste keer hun muzikale prog-kunsten vertonen in Belgie. Daarna de band die al vaker van zich deed spreken. Was het eerst nog even wennen voor de nieuwe leadzanger Karel Messemaker, inmiddels heeft hij zijn draai meer dan gevonden en heeft de band zich wederom op een hoger level geplaatst. Inmiddels zijn de DVD-opnames achter de rug en zal de band een aantal nieuwe songs, alsmede nieuwe visuele vondsten tonen in Verviers. Twee bands dus, een betrekkelijk nieuwe en een zeer ervaren, die omdat er slechts twee staan geprogrammeerd, ruim de gelegenheid krijgen zich te presenteren
Terug
13-12-2004 Plackband naar Italie
Met trots kan Plackband melden dat de band is uitgenodigd om op 12 juni 2005 naar Italië te gaan voor een optreden op het GONG progressive rock festival in Reggio Emilia. Deze uitnodiging is niet geheel toevallig, de muzikale vrienden van Plackband uit dit mooie Zuid Europse land Mangala Vallis  hebben zowel Plackband als Flamborough Head uitgenodigd om op de derde editie van dit festival te willen optreden. Waren het in 2003 en 2004 nog voornamelijk Italiaanse bands, in 2005 staan er 2 Franse, 2 Italiaanse en dus 2 Nederlandse bands op het programma. De details en voorbereiding van dit avontuur volgt z.s.m.
Terug
09-12-2004 Plackband voor de 3e maal naar Engeland
Het wordt bijna een traditie, Plackband is voor de derde keer uitgenodigd door Classic Rock Society in Rotherham. Op 2 april 2005 keert Plackband terug op het Engelse podium. Met een beetje geluk hebben de Engelsen de primeur van de DVD, die omstreeks die tijd zal worden uitgebracht.
Terug
15-11-2004 Lady lake vervangt Fluxury
Zojuist is bekend geworden dat Fluxury niet zal optreden op 4 december in P60 op de symfoklaasavond Lady lake zal de band vervangen, een zeer goede driemans formatie uit Deventer
Terug
20-10-2004 Judith Nijland als support act bij DVD opnames
Als bijzondere verrassing kan worden aangekondigd dat Judith Nijland bereid is gevonden als support act op te treden bij de DVD opnames. Deze bijzonder goede en mooie zangeres zal met haar pianist een optreden van een half uur verzorgen.
Terug
06-10-2004 Plackband brengt management onder bij Solution productions
Na een bijzonder geslaagde bijeenkomst hebben Plackband en Solution productions besloten het management daar onder te brengen. PB komt daar dus in het illustere gezelschep van de groepen genoemd in ons vorige nieuwsbericht. Gezamenlijk zal worden geprobeerd progressive rock beter onder de aandacht te brengen van het publiek, zowel in Nederland als daarbuiten. Binnenkort zeker meer
Terug
06-10-2004 Plackband in gesprek met Solution productions
Plackband is op dit moment in bespreking met Solution productions om het management daar onder te brengen. Zoals eerder vermeld in het verslag over het optreden in Brogum is daar vrijblivend van gedachten gewisseld. Van beide zijden is daarop de wens uitgesproken om om de tafel te gaan zitten en verder door te praten. Onderwerp daarbij is samenwerking en de mogelijkheid dat het management door Solution productions gaat worden gedaan. Zij doen dit nu ook al voor o.a For Absent Friends, Ricocher, Ulysses. Misschien dat er dit weekend al een verdere bespreking plaats vindt
Terug
26-09-2004 Plackband speelt op 4 dember met Fluxury en For Absent Friends in P60 te Amstelveen
Zojuist is bekend geworden dat er een symfo avond wordt georganiseerd in het cultuur centrum P60 te Amstelveen. Omdat dit op 4 december zal zijn is de titel van de avond symfoklaas avond. Een hernieuwd weerzien met FAF en een nieuwe ontmoeting met Fluxury. Binnenkort meer over dit optreden.
Terug
25-09-2004 Verslag optreden met For Absent Friends in Brogum te Zierikzee
Zaterdag 18 september was het optreden met FAf . Allereerst een leuke kennismaking met een prachtige zaal en een prima organisatie. Er was voor een zeer goede geluid en lichtinstallatie gezorgd. Ook goed om eens van gedachten te wisselen met het enthousiaste management van o.a. FAF en wel met Peter en Anneke van Solution productions. Plackband bracht een goede show van ruim een uur. Daarin vooral nummers die in november op DVD worden gezet. Het nieuwe nummer Little Minds werd foutloos gespeeld en gesteld kon worden dat het vooral FAF minded publiek goed aan zijn trekken kwam. Hierna was de beurt aan FAF. Ook Faf had het duidelijk naar zijn zin en de fans werden met gedreven muziek en een goede presentatie verwend. Beide bands werden ondersteund door een zeer goed geluid en belichting. Bijzonder bij Plackband was dat John Groen bij afwezigheid van Dammes weer eens de zaalmix voor zin rekening nam en liet zien dat hij het nog niet verleerd is, gesteund door de lichtshow van Rene Haak werd een perfecte job gedaan.
Terug
16-09-2004 Plackband speelt as vrijdag 18-09 met For Absent Friends in Brogum te Zierikzee
Plackband is gevraagd om as vrijdag 18 september de plaats in te nemen van Casual Silence. Door een longontsteking van de zanger kan deze band niet optreden. In de Brogum te Zierikzee was een een dubbelconcert gepland met For Absent Friends, de band waarin een van Nederlands beste symfo drummers actief is n.l. Ed Wernke. Leuk detail daarbij is dat deze samen met de gitarist en toetsenman van Plackband in de band November speelde. Dat wordt dus een leuk weerzien. Dit concert past heel goed in de voorbereiding van de DVD opname, in ieder geval zal PB een geheel nieuwe song ten gehore brengen.
Terug
13-09-2004 Samenwerking met Xymphonia in DVD project
Nog meer goed nieuws, ook voor de DVD zal de samenwerking met Xymphonia worden gecontinueerd. Zij zullen ondersteunend zijn op het vlak van promotie en distributie. De samenwerking is ook al op een hele andere manier begonnen. Plackband is bezig met In EAR monitoring, Ron Lammers van Xymphonia heeft de afdrukken gemaakt, deze worden opgestuurd naar Amerika. Daar worden de definitieve In EAR monitors gemaakt. Verder wordt er door de band hard gewerkt aan het repertoire , ook wordt er veel gebrainstormd over podium opbouw, belichting, e.d.
Terug
23-08-2004 DVD opnames geluid en video grotendeels geregeld
Plackband is zeer verheugd te kunnen meedelen dat zij een overeenkomst hebben gesloten met Chris Muller van Hollandspoor studios en Michiel Eilbracht van de Nutsville noiselab studios. Het geluid zal apart worden opgenomen met surround 5.1. en gemixed in de studio. Albert de Keizer bassist zal de video editing doen, verder wordt binnekort bekend wie de indeling van de video zal maken. Op de DVD komen Het concert, interviews, beelden van de band en crew leden, enz Binnenkort meer
Terug
10-08-2004 Aktie voor de lezers van IO pages
Speciaal voor de lezers van IO pages heeft Plackband een leuke actie: In het komende magazine van IO pages zit een flyer met daarop de aankondiging van de DVD-opnames op 19 november a.s. in de Boerderij. Als je naar het concert komt en de flyer inlevert bij het verkooppunt van de consumptiemuntjes, dan krijg je 4 gratis muntjes. Dat is bijvoorbeeld goed voor 2 biertjes!
Terug
10-07-2004: Geluidopnames door Holland Spoor Studios.
De geluidopnames voor de nieuwe DVD zullen worden gemaakt door HollandSpoor Studios - de studio waar ook After the Battle is opgenomen -  zo is afgesproken met de eigenaar Chris Muller. Met hem lopen ook besprekingen over de beeldopnames,  hierover binnenkort meer.
Terug
01-07-2004: 19 december 2004: Dutch Prog Night II in Spirit of 66 (Verviers, Belgie)
Voor de tweede keer wordt er een Dutch Prog Night georganiseerd in de Spirit of 66 in Verviers (Belgie)Waren het de eerste keer de Nederlandse progbands Nice Beaver, Flamborough Head, Plackband en November (eenmalige akoestische reünie), die op 29 december 2002 in het gezelligste rock café van Europa de avond mochten vullen, nu is de eer aan Knight Area, Mangrove en ....... wederom Plackband! Wij zijn zeer trots dat Plackband op herhaling mag, wat gezien de lovende kritieken van het eerste optreden niet eens verwonderlijk is. Ook verheugen wij ons op een weerzien met het enthousiaste Belgische publiek.
Nu met de nieuwe zanger van Plackband Karel Messemaker, die was er de eerste keer toevallig ook  met November. Of was het toch niet helemaal toevallig.......?
Op 19 december a.s. zullen de drie NL-bands onze Zuiderburen verrassen met een spectaculaire progshow, waarbij organisator Francis Geron opnieuw zal bewijzen dat hij in zijn eigen rock café the master is van de perfecte progsound!
Als je in de gelegenheid bent op 19 december Verviers aan te doen zul je beloond worden met een van de mooiste combinaties van de progrock uit Nederland!
Terug
11-06-2004:19 november 2004: DVD opnames  in de Boerderij te Zoetermeer
Plackband gaat een DVD uitbrengen!
De live-opnames hiervan zullen plaats vinden op 19 november 2004 in de Boerderij te Zoetermeer
Speciaal voor dit live-concert zal Plackband fors uitpakken op het gebied van licht en (video)effecten.
Op de DVD zullen naast het live-concert ook leuke en unieke foto's en videobeelden inclusief een interview worden toegevoegd met als klap op de vuurpijl: een video-clip!!!!
Dus voor al die genen die vroeger naar een concerten van Plackband zijn geweest en natuurlijk ook die paar die nog nooit zijn geweest: vrijdag 19 november a.s. mag je niet missen!
Plackband zal zich van zijn beste kant laten zien met een show vol verrassingen!
Kom allemaal naar de Boerderij en wordt zelf onderdeel van de DVD.
Terug