Michel van Wassem Toetsenist
Michel is geboren op 29 december 1956 in Den Haag.
Hij is op zijn 8e verjaardag in 1964 begonnen met accordeon spelen.
Vanaf zijn 14e jaar begonnen met een bandje als toetsenist met een Hohner pianet en een Dynacord versterker met zelf gebouwde boxen.
Uiteindelijk in de jazz-rock terechtgekomen met o.a Jaap de Jonckheere (Urban Heroes) 1 Jaar in de Haagse  band Mobilae gespeeld, verder een blauwe maandag bij The Internationals.
In 1976 zat hij bij de legendarische Haagsche muziekhandel Servaas te spelen waar Albert de Keijzer op hem afstapte en vroeg of hij geen zin had in Sympho (er stonden al een aantal instrumenten klaar). Daar hoefde hij niet lang over na te denken; PLACKBAND was kompleet.
Hij kwam er als laatste bij en het werd de band van zijn leven. Tot ’86 speelde hij in Plackband. Waarna in ’94 een nieuw tijdperk met Ronald Brautigam tot stand kwam en de band November werd opgericht.
Met November werd een CD uitgebracht genaamd The First of November en een single, Memory In 1999 was hij 1 van de initiatiefnemers om een reünie te doen met PLACKBAND.
Vanaf dat moment tot heden speelt hij of z'n leven ervan afhangt in deze band
Apparatuurlijst toetsen Plackband
  • 2  x Roland JV-90 een met een Vintage expansion board voor solo’s en een met een Orchestral II expansion board voor de stringpartijen
  • een originele analoge ARP Pro-Solist (monofoon) uit 1978 voor eveneens solowerk
  • een Hammond XB-1
  • een A-33 Masterkeyboard van Roland welke de Kurzweil 2500R (rackversion) aanstuurt
  • 2 JBL floormonitors
  • een Leslie tbv Hammond van MacSound

De Hammond, JV-90strings zijn basisgeluiden. De ARP is het geluid wat ook in de 1e periode Plackband werd gebruikt en wat een hoge Genesis-sound in zich heeft. Ook Tony Banks was in het bezit van dit prachtige analoge exemplaar! De overige sounds zoals piano, Hohner D-6 clavinet, akoestische gitaargeluiden welke vaak in gecombineerde tokkelgeluiden gebruikt worden met Ronald (gitarist), komen uit de Kurzweil 2500R. Op de CD After the Battle is de veelzijdige Kurzweil dan ook veel ingezet.

Om te componeren gebruikt hij de computer met Cubase en wat virtuele aanvullingen.
Verder beschik hij nog over een Wagner piano en een ToonwielHammond L-101 uit de zestiger jaren.
Als laatste een zeer stoffig instrument waar hij op 8 jarige leeftijd ooit mee is begonnen . . . . . een accordeon.